20101124

Plastplader

Plastplader - www.isoplast.dk: "Plastplader"

POMC Plader
POM er et udbredt teknisk materiale indenfor alle industrigrene og anvendes generelt til produktion afemner hvor der kræves æstetisk udseende eller finmekaniske egenskaber.

PA6 Plader
PA er et af de mest anvendte konstruktionsmaterialer indenfor stort set alle industrier. Som halvfabrikata anvendes PA til koblinger, lejer og lignende maskinelementer hvor de gode mekaniske egenskaber og slidstyrken er afgørende.

PVC Plader
PVC anvendes primært til vandbehandlings- eller kemiske anlæg im af rør, fittings, armaturer eller plader, der erarbejdet til kar, beholdere eller ventilationssystemer. Klare PVC Plader bruges som rudemateriale eller tilmede emner.

Akryl (plexiglas) Plader
PMMA er mest kendt som Akryl eller under handelsnavnet Plexiglas. PMMA er et meget smukt materiale, derfor
anvendes PMMA i stor stil til displays, dekoration, campingsvognsruder, afskærmninger på arbejdspladser mv.

PETP Plader
Delkrystallinsk PETP har grundet en god kombination af mekaniske, termiske og elektriske egenskaber et meget bredt anvendelsesområde.

PP (polypropylen) Plader
Som halvfabrikata anvendes PP ofte til kar, rørinstallationer, beholdere eller lignende som opsvejses af PP plader. PP egner sig meget til brug indenfor levnedsmiddelindustriendi PP er bestandig overfor væsker og opløsningsmidler samt kemikalier der ofte anvendes indenfor denne branche.

PEHD (polyethylen) Plader
PEHD er et billigt materiale og har endvidere god slidstyrke og kemisk bestandighed, derfor er materialet meget anvendt indenfor mange industrigrene. PEHD anvendes til fx opsvejsning af kar og beholdere indenfor den kemiske industri.

PTFE (teflon) Plader
PTFE anvendes først og fremmest hvor der er behov et temperaturbestandigt materiale eller et materiale med enestående kemikalieresistens.

APET Plader
Amorft PET anvendes, hvor der samtidig er krav om et materiale med en høj transparens og stor holdbarhed. Typiske anvendelser er termoformede displays, beholdere til fødevarer, afskærmning af maskiner samt udstyr til opbevaring og sterilisation (ETO og gammastråler, ikke damp) af medicinske instrumenter og udstyr.

PETG Plader
Amorft PET anvendes, hvor der samtidig er krav om et materiale med en høj transparens og stor holdbarhed. Typiske anvendelser er termoformede displays, beholdere til fødevarer, afskærmning af maskiner samt udstyr til opbevaring og sterilisation (ETO og gammastråler, ikke damp) af medicinske instrumenter og udstyr.

PC (polycarnonat) Plader
Polycarbonat anvendes i plader til bl.a. sikkerhedsafskærmninger ved maskiner, førerhuse, arbejdspladser samt ishockeystadioner, endvidere til tyverisikring samt skudsikre afskærmninger i fx banker. Hvor stor slagstyrke er et krav, kan PC plader varmformes til fx skilte, kabinetter, skærme og lignende.
PEEK Plader
Polyether etherketone kan anvendes ved meget høje temperaturer (omkring +260 °C), materialet udviser ligeledes ekstraordinær mekaniske styrke, stivhed, hårdhed, eminent kemisk resistens, gode dielektriske egenskaber op til 260 °C samt resistens mod mange typer af radiation (også ultraviolet lys som kun medfører en begrænset gul misfarvning grunder materialets selvslukkende egenskaber i henhold til UL94).